Login | Register

Monday 14th November 2016Huysmuseum

 K =( P + S ) = V
Van Kracht tot Pracht

In Etten-Leur-Noord aan het Van Bergenplein 39 bevindt zich het Huysmuseum met een permanente tentoonstelling van materialen en foto’s onder het thema 'Psychiatrie vroeger en nu'. Het gebouwencomplex waarin het Huysmuseum is ondergebracht bevat nog het oorspronkelijke gedeelte van het psychiatrisch instituut St. Antonius uit 1893.

 

Het Huysmuseum presenteert van 22 november 2016 tot maart 2017 de nieuwe expositie “Van Kracht tot Pracht”. In de nieuwe expositieruimtes wordt u meegenomen op de reis die kunstenaars ondernemen als zij hun werken creëren. U krijgt een kijkje in belevingswerelden die met woorden niet te omschrijven zijn. Een reis met nieuwe souvenirs, vreemde symbolieken, andere kleuren en bijzondere vormen. Laat u betoveren door de pracht van de werken en luister naar de verhalen over de kracht van de kunstenaars om deze werken te laten ontstaan.

De artist in residence van deze expositie is Marian Sturkenboom die samen met 15 cliënten een prachtige sieraden collectie exposeert. Daarnaast exposeren diverse kunstenaars zoals: Rinske van Dijk, Hans Meertens, Paul Dekker, Cees van Riel, Lian Waas, Natasja Lauwers, Inge Koenen, Evi Mattijsen, Mariet van der Hooft en anderen. 

 

 

Het Huysmuseum is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 – 16.30 uur. Tijdens deze uren is het museum telefonisch bereikbaar op nummer: 088-0164019. Graag vooraf reserveren voor een bezoek aan het museum. Buiten deze uren is het museum telefonisch bereikbaar op nummer: 088-0164350.


Zie voor meer informatie: 
www.huysmuseum.nl

Posted on November 14th 2016 on 06:02pm
0 Comments
Labels: expositie, museum
facebook linked in
powered by Inovica
© Copyright 2010-2020
Privacy Policy l Sitemap